Savisaar: opositsioon hakkas küsima, miks linnavalitsuse palgad ei tõuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar põhjendas raadio Kuku saates «Linnatund» linnavalitsuse palgatõusu.


«Miks tõstsid linna juhid enda palkasid ligi 30 protsenti, samal ajal kui linnaametnikke ootab heal juhul 15protsendiline palgatõus ja sedagi juhul, kui osad ametnikud koondatakse?» küsis üks raadiokuulaja linnapealt.

«Ma olen linnavalitsuse palkasid neli-viis aastat kinni hoidnud ja meil erilisi palgatõususid toimunud ei ole. Mis tähendab seda, et Tallinna palgad osutusid madalamateks kui Tartus või Pärnus või isegi Sauel. Isegi meie opositsioon hakkas küsima, miks ikka linnavalitsuse palgad ei tõuse,» vastas Savisaar.

«Nüüd me seadsime niisuguse piiri, et meie palgad ei tohi olla kõrgemad, kui on ministritel või kõrgetel riigiametnikel. Minu puhul on väga lihtne. Mul on nüüd sama suur palk kui Helir Valdor Seederil ja Sim Valmar Kiisleril. Ma ei tea, mis tööd nad konkreetselt teevad, aga ma arvan, et ega ma ka vähem ei tee, kui need mehed. Ma usun, et see on normaalne asjade käik. Selle vastu võib vaielda ja iga valija võib oma otsuseid teha, aga meie hoidsime oma palgatõusu viis või kuus aastat tagasi» rääkis linnapea.

Tallinna linnavalitsuse liikmete palk tõusis 2009. aastal. Savisaare palk kerkis siis 49 000 kroonilt 51 400 kroonile. Pärast seda on linnavalitsus kehtestanud veel puhkusetoetuse ehk niinimetatud 13. palga, mida madalamatel ametnikele määratakse otsustuskorras, linnavalitsuse liikmed saavad aga kindlalt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles