Savisaar: linnahall saab korda siis, kui valitsus vahetub

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall
Tallinna linnahall Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles raadio Kuku saates «Linnatund», et linnahall saab korda hiljemalt pärast 2015. aasta riigikogu valimisi, sest siis tuleb selline valitsus, kellele see asi korda läheb.


Linnahalli praeguses olukorras on Savisaare sõnul süüdi kõik teised ning ajakirjandus näeb vaid linnahalli, aga mitte samasuguses olukorras olevat Patarei vanglat. «Sealsamas lähedal on üks teine suur objekt. See on Patarei vangla, mis on enam-vähem samas seisus või tegelikult veel hullemas. See on riigi objekt ja sellest ei räägi keegi. Parimal juhul päritakse selle kohta üks kord kolme kuu jooksul. Samal ajal linnahalli saatuse kohta küsitakse iga nädal. Kui te arvate, et see on juhus, siis mina küll niimoodi ei arva,» lausus Savisaar.

«Linnahalli on ju püütud ammust ajast korda saada. Ma proovisin kokku lugeda, mitu aastat tegelesid sellega Liisa Pakosta ja Tõnis Palts. Neil oli ka investor olemas, tookord küll Norrast. No ei saanud nad seda korda, ikka pool tosinat aastat küll oli see asi volikogus ja linnavalitsuses,» lisas ta.

«Meile tundus ka algul, et asi läheb ludinaga. Me saime endale päris head investorid Ameerikast. Siis tuli välja, et Eesti riik ei anna garantiid, et sealt laenu saada. Mina kohtusin meie rahandusministriga, kes ütles, et nad ei annagi seda, sest see objekt ei ole neile tähtis. No kui ta ei ole tähtis, mis me siis pingutame, parem lammutame ta maha. Me pakkusime linnahalli ka müügiks, ainult et sellega ei olnud muinsuskaitse nõus. Nii et me olime mõnda aega üsna keerukas seisus, sest ükskõik kuhu me ka läksime, ehitati meile sinna üsna kiiresti müür ette,» rääkis linnapea.
«Ma loodan, et varem või hiljem nii või teisiti see asi laheneb. Kui mitte enne, siis pärast 2015. aasta valimisi, ma usun et tuleb valitsus, kelle jaoks linnahall on prioriteet,» arvas Savisaar teema lõpetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles