Mutli: kesklinnas piiratakse liikluskiirust 40 km/h

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavõim kaalub Tallinna kesklinnas piirkiiruse vähendamist 40 kilomeetrini tunnis.
Linnavõim kaalub Tallinna kesklinnas piirkiiruse vähendamist 40 kilomeetrini tunnis. Foto: Peeter Langovits

Tallinna liiklusnõukogu juht, abilinnapea Jaanus Mutli arvates võiks kesklinnas piirata sõidukiirust 40 km/h, kuna see muudaks liikluse turvalisemaks.

«Kiirusepiirang 40km/h Tallinna kesklinnas on üks meede, mis liiklusohutusprogrammis kirjas,» rääkis Jaanus Mutli KUKU raadio hommikuprogrammile «Ärataja»

Tema sõnul näitavad tehtud arvutused, et sellise piirangu puhul pikeneks kesklinnas igapäevaselt liikleja teekond vaid ühe minuti.

Pealinna liikluses kujutavad endast suurimat ohtu suured ristmikud ja ringteed. «Üks ohtlik koht, kus õnnetusi juhtub, on Haabersti ringristmik, ohtlikud on ka Ülemiste ristmik ja nn. taksopargi ristmik,» rääkis Mutli.

Abilinnapea sõnul on ainus lahendus Haabersti ringristmik kaasaegsel moel välja ehitada, algust teeb linn ka Ülemiste ristmiku kaasajastamisega. «Kõik need objektid võtavad väga palju raha ning kõiki koos me kindlasti teha ei saa,» märkis ta.

Mutli sõnul on Tallinn oma liiklusohutusprogrammis eesmärgiks seadnud, et aastal 2015 poleks pealinna liikluses ühtki hukkunut.

«Seda saavutada on küll praktiliselt võimatu, kuid läbi erinevate tegevuste liiklusohutuse vallas peaks olukord siiski paranema,» oli abilinnapea optimistlik. Eile kogunenud Tallinna liiklusnõukogu plaanib uuesti kokku tulla sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles