Tallinn valmistab ette oma tänavapuhastus- ja prügiveofirma loomist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn plaanib oma tänavapuhastusfirma loomist, praegu tellitakse tänavapuhastust erafirmadelt.
Tallinn plaanib oma tänavapuhastusfirma loomist, praegu tellitakse tänavapuhastust erafirmadelt. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsuse istungil kuulati ära informatsioon jäätmeveo ja tänavapuhastusega tegeleva Tallinna linna äriühingu või asutuse asutamise ettevalmistamiseks moodustatud ajutise komisjoni tööst ning tehti komisjonile ülesandeks seda tööd jätkata.


Komisjon leidis, et puhastusfirmade tehniline baas võiks Tallinna linna kui terviku seisukohalt tunduvalt optimaalsem olla. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul arvestab iga ettevõte praegu oma koristusvõimsuste planeerimisel reservide vajadusega ettenägematuteks juhtudeks oma puhastuspiirkonnas.

«Tsentraalse, kogu linna hõlmava äriühingu tehnika planeerimise korral oleksid kulutused reservidele tunduvalt väiksemad, kuna tehnika säilitamiseks, korrashoiuks ja hooldamiseks vajaliku infrastruktuuri tööjõukulud väheneksid kordades. Samas tagaks reservide ühtne kasutamine tänavate koristuse kvaliteedinõuded, kuivõrd vajadusel kasutatakse optimaalselt ära kogu linna kasutuses oleva reservtehnika võimsus,» selgitas Boroditš.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles