Tallinn laiendab tasulise parkimise ala

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasulise parkimise ala laieneb.
Tasulise parkimise ala laieneb. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsuse täna vastu võetud määruse järgi laieneb tasulise parkimise ala Põhja-Tallinnas pea kogu Kalamaja territooriumile, samas lubab linn luua parkimisalad kesklinna ja vanalinna elanike parkimise lihtsustamiseks.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on linnavalitsuse poole pöördunud mitmed Kalamaja elanikud, kes on hädas oma kodude juures parkimisega, sest sinna suunduvad tänavad on täis pargitud.

«Praegu seal pole tasuline ala ning elanikud tegid ettepaneku sinna tasulise parkimise ala laiendada. Nii ka tegime,» selgitas Aas linnavalitsuse pressikonverentsil.

Sõidukijuhid on hakanud massiliselt parkima just Tööstuse ja Niine tänava piirkonda, kuna sealt on vanalinna ja kesklinna kõige lähem minna, seisab eelnõu seletuskirjas.

Samas lubab linnavalitsus luua kesklinna elanikele parkimisalad, et parandada nende parkimisvõimalusi oma kodu lähedal. Selleks luuakse kaheksa parkimisala.

Abilinnapea Aas selgitas, et varem said tasulise parkimise ala elanikud oma autot parkida ainult oma elukohajärgsel tänaval. Uus kord kehtestab parkimistsoonid, et elanikud saaksid parkida ka veidi eemal, kui nende kodutänaval on parkimiskohad hõivatud.

Elanike uut parkimiskorda hakatakse juurutama määruse jõustumisest. Kehtima jäävad ka juba väljastatud aastakaardid nendel näidatud kehtivusaja lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles