Iga kümnes tallinlane on ravikindlustuseta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravikindlustuseta inimeste haigla Magasini tänaval.
Ravikindlustuseta inimeste haigla Magasini tänaval. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Haigekassa andmetel on rahvastikuregistris Tallinna linna elanikena registreeritud isikute seas ravikindlustusega hõlmamata ligi 38 000 inimest ehk 9,1 protsenti elanike arvust.


Rohkem kui kümme aastat on linn iga-aastaselt näinud eelarves ette vahendeid nende inimeste ravi korraldamiseks, kes ise ei suuda teenuste eest tasuda, vahendas ERRi uudisteportaal.

Linnavalitsus otsustas täna, et 2014. aastal, antakse ambulatoorset eriarstiabi kuni 1000 ravijuhtu aastas, statsionaarset eriarstiabi korraga kuni 25 voodikohal ja õendusabi 150 ravijuhtu aastas, mullu kulus linnal selleks üle 300 000 euro.

Raviteenuste osutamiseks jätkati lepingut Ida-Tallinna keskhaiglaga, kel on selleks vastav üksus Magasini tänaval, kus on 25 voodikohaga statsionaar, töötab kolm raviarsti, viis õde, õendustöö koordineerija ja 11 hooldajat.

Pikaajaline praktika näitab, et isikud, kelle majanduslik olukord võimaldab tervishoiuteenuste eest ise tasuda, ei kasuta linnaeelarve vahenditest rahastatavat teenust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles