Linn kulutas sooduspakkujate leidmiseks 30 000 eurot

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühiskaart.
Ühiskaart. Foto: Toomas Huik

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet valmistab ette lepinguid kaheksa koostööpartneriga, kes hakkavad pealinna pensionäridele rohelise kaardi ettenäitamisel erinevaid soodustusi pakkuma.


«Meil on jälle sõlmimisel leping Euroapteegiga, see hõlmab 23 Tallinna apteeki. Nüüd lisandus siia veel Südameapteek veel 29 apteegiga. Lisaks on lepingud sõlmimisel veel kuue partneriga,» rääkis abilinnapea Merike Martinson.

«Tallinna linna eesmärk on aidata pensioniealistele tallinlastele teha kättesaadavaks teenused ja kaubad, mis toetavad nende igapäevast toimetulekut. Kuna mullu läbi viidud pilootprojekt, millega laiendati pensionitoetuse saajatele linna poolt ka apteegisoodustust, osutus piisavalt nõutuks, püüdsime leida võimalusi pakutavate soodustuse valiku laiendamiseks,» ütles Martinson.

Rohelise kaardiga saavad pensionärid edaspidi soodustusi veel kodutehnika paigaldusel ja remondil, prillide ostmisel, aastas ühe tonni söebriketi ostmisel, autovaruosade ostmisel ning veel mitme asja puhul. Soodustuste määr on 5-15 protsenti ning linnavalitsus teatab soodustustest täiendavalt siis, kui lepingud on partneritega alla kirjutatud. Tänaseks on lepingud ette valmistatud ning linnavalitsuse istungil anti sotsiaal- ja tervishoiuameti juhatajale Vahur Keldrimale volitused need allkirjastada.

Ükski toidukaupluste kett pole siiani rohelise kaardi abil soodustuste pakkumisest huvitatud olnud, kuid Martinsoni sõnul on praegu kahe ettevõttega siiski läbirääkimised käimas.

Rohelise kaardi soodustuste kulud jäävad teenuspakkujate kanda, linn neile selle eest mingit kompensatsiooni ei maksa. Linnavalitsus kannab vaid kampaania reklaamikulud. Samuti kulutas linn lepingupartnerite leidmise teavituskampaaniale 30 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles