Venna maha lasknud mehe tapmissüü jäi jõusse ka ringkonnakohtus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüss. Foto on illustratiivne.
Jahipüss. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna ringkonnakohus jättis teisipäeval jõusse Harju maakohtu varasema otsuse, mille järgi mõistis kohus oma venna maha lasknud 40-aastasele Argole tapmise eest pika vangistuse.

Süüasja viis ringkonnakohtusse Argo kaitsja, kes leidis, et tapmissüü pidanuks ümber kvalifitseerima provotseeritud tapmiseks ja seda arvestama ka karistuse määramisel. Tallinna ringkonnakohus siiski maakohtu lahendi muutmiseks põhjust ei näinud.

Harju maakohus leidis mullu detsembri alguses, et Argo süü tapmises on tõendatud ning tal tuleb selle eest kanda kuue ja poole aasta pikkune vangistus, mis on miinimumkaristusest vaid pool aastat karmim. Eelnevalt oli prokurör nõudnud Argole kaheksa ja poole aasta pikkust vangistust, kaitsja aga soovis tapmissüü ümberkvalifitseerimist provotseeritud tapmiseks.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmete järgi tekkis 40-aastasel Argol tunamullu 30. novembril kella 23.30 ajal Harjumaal Kaberneeme külas ühise alkoholitarvitamise käigus tüli oma 1966. aastal sündinud vennaga, kellele Argo tulistas jahipüssist haavlilaengu kaela. Pärast tulistamist helistas Argo ise häirekeskusesse ning kiirabibrigaad üritas venda elustada, kuid tulemusteta ja ohver suri.

Politsei selgitas, et tulistamisel kasutatud jahipüssi omamiseks Argol luba polnud. Seetõttu saigi ta lisaks tapmissüüdistusele ka süüdistuse tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Kohtuprotsessil rääkis varem kriminaalkorras karistamata Argo, et tulistas venda kogemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles