Tallinn majutab noored arstid endisesse varjupaika

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus laseb noorte meditsiinitöötajate jaoks renoveerida endise kodutute varjupaiga hoone Akadeemia teel.
Linnavalitsus laseb noorte meditsiinitöötajate jaoks renoveerida endise kodutute varjupaiga hoone Akadeemia teel. Foto: Google Street View

Tallinna linnavalitsus  teeb noorte arstide ja õdede eluasemeprobleemide lahendamiseks korda endise kodutute varjupaiga Akadeemia tee 48.


Rekonstrueerimise tulemusena saab seal olema umbes 90 elamispinda. Hoone on tervishoiutöötajate majutamiseks valmis järgmise aasta lõpuks, teatas Raepress.

«Tervishoiutöötajate eluasemevajaduse rahuldamiseks tuleb kiiresti meetmed tarvitusele võtta, sest tervishoiutöötajate migratsioon on jätkuvalt suur,» tõdes abilinnapea Eha Võrk. Terviseameti andmetel taotles Eestis 2013. aastal migreerumiseks vajalikku tõendit 118 arsti ja 185 õde.

«Eriti valusalt puudutab arstide ja õdede Eestist lahkumine Tallinna tervishoiuasutusi. Ainuüksi Tallinna haiglate - AS Lääne-Tallinna Keskhaigla, AS Ida-Tallinna Keskhaigla ja SA Tallinna Lastehaigla - meditsiinilise personali täiendav vajadus on hetkel 238 töötajat - puudu on 76 arsti, 108 õde ja 54 hooldustöötajat,» nentis abilinnapea Merike Martinson.

Tallinna tervishoiu arengukava käsitleb ka tervishoiutöötajate eluasemeprobleemi lahendamise vajadust - arengukavas on sätestatud, et tervishoiutöötajatele nähakse ette kortereid Tallinna linna tellimusel valmivates elamutes. Linna raviasutuste tervishoiutöötajatest vajaksid hetkeseisuga eluasemeprobleemi lahendamisel linna abi 54 töötajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles