Lugejad: taastage Viru köök, tahaks pasteeti, võisaia ja kringlit

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pasteet küülikumaksast.
Pasteet küülikumaksast. Foto: Liis Treimann

Tallinncity üleskutsele nimetada kunagisi menutooteid, millest puudust tuntakse, saabus hulgaliselt vastuseid. Paljudes nimetati Viru hotelli kunagisi kulinaaria- ja kondiitritooteid: maksapasteeti, võisaia, kringleid, torte.

«Tegelikult ma hakkan mõtlema, et lihtsalt see Viru köök tuleks uuesti taastada, nii kondiitritooted kui pasteedid jms olid kõik tõeliselt head. Palun taastage endisaegne Viru köök!» kirjutab lugeja.

Vastab Sokos Hotel Viru kommunikatsioonijuht Peep Ehasalu:

«Head lugejad saavad Kuno Plaani suurepäraseid tooteid endiselt osta legendaarse härrasmehe ja kunagise Viru peakondiitri enda firmast. Viru hotellis peetakse kunagistest Viru suuruse loojatest endiselt väga lugu, tänane päev esitab paraku täiesti erinevaid nõudmisi. Minevikust on Viru hotell võtnud vaid keskse idee pakkuda alati midagi sellist, mida mujalt ei saa. Kringleid, kartulisalatit või pasteeti saab tänapäeval väga paljudest kohtadest. Idee edasikandmises veendumiseks ja vaimustavate maitseelamuste saamiseks soovitan külastada näiteks meie kabareeõhtuid, mis jätkuvad taas märtsi lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles