Laagna teel hukkunud tüdruk põgenes õnnetuse eel politseinike juurest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna tee avarii sündmuspaik
Laagna tee avarii sündmuspaik Foto: Martin Ilustrumm

Reedel Laagna teel auto alla jäänud ning hiljem haiglas surnud 14-aastane tüdruk jooksis vahetult enne avariid politseiniku juurest minema.

«Reede õhtul kella seitsme ajal töötasid noorsoopolitseinikud Mustakivi  keskuse läheduses, kuna tihtipeale kogunevad seal lapsed ja noored, kes tarvitavad alkoholi, suitsetavad ning häirivad piirkonnas liikuvaid inimesi  lärmi ja korrarikkumistega,» ütles Põhja prefekt Kristian Jaani. «Politseinikud töötasid kolmekesi ning kella 19.30 ajal läksid neist kaks kaubanduskeskusesse vestlema juba  varasemast tuttavate alaealiste noormeestega, kes võisid olla alkoholi tarvitanud.»

Kaubanduskeskuse lähedusse auto juurde jäänud noorsoopolitseinikule jäi aga silma teine kolmeliikmeline laste seltskond, kellest üks suitsetas. Teismeliste käitumine viitas samuti võimalikule alkoholi tarvitamisele.

Politseinik läks nende juurde, tutvustas end ning palus esitada isikut tõendavad dokumendid. «Suitsetanud tüdruk asus käekotist dokumenti otsima ent jooksis seejärel minema, joostes ümber maja nurga. Politseinik jäi kahe nooruki juurde ning otsustas ära jooksnud tüdruku isiku selgeks teha lastega rääkides. Kahest alaealistest, keda politseinik kontrollis, oli poiss joobes, tüdrukul olid alkoholi tarvitamise tunnused,» sõnas Jaani.

«Kaubanduskeskuse juurest lahkudes nägid noorsoopolitseinikud, et Laagna teel oli juhtunud liiklusõnnetus ning kohal olid meedikud ja politseinikud, kes üritasid teele jooksnud tüdruku elu päästa.»

«Noorsoopolitseinike töös on peamine vahend sõnad ning peamine ülesanne on noortega suhtlemine ja neile ohtude selgitamine. Ärajooksmised ei ole harvad, ent neil juhtudel kasutataksegi enamasti kohale jäänud laste abi, et selgeks saada, kes ära jooksis. Edasi saab nendega juba ühendust võtta,» lisas Jaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles