Eestisse kolinud moskvalane: ühissõidukites võimutsevad parmud ja kodutud üllatasid ebameeldivalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Hiljuti Moskvast Eestisse kolinud Dmitri jagab oma muljeid siinsest elust ja võrdleb Tallinna oma endise kodulinna Moskvaga.


«Ma kolisin hiljuti Eestisse. Elan Viimsis, tööl käin Tallinnas. Kolme siin elatud kuu jooksul olen pidevalt kokku puutunud ühe ja sama probleemiga: igal hommikul, kui sisenen bussi 1A, sattun alati mõne iseloomulikult lõhnava alkohooliku või paadialuse peale, nii et olen sunnitud taganema bussi kaugemasse otsa. Hiljuti aga sisenesin Balti jaama hoonesse ja seal istuvad kodutud kassade juures pinkidel, aga kümne meetri kaugusel on sealse supermarketi toiduainete riiulid. See pole enam lihtsalt antisanitaarne, see on täielik kahjurlus!» kurtis Dmitri portaalile Postimees.ru.

«Ka Moskvas ei saanud 1990. aastatel ringliini metroorongi ilma gaasimaskita siseneda, aga viimaste aastate jooksul olen ma Moskva metroos vaid paar korda kodutuid näinud. Moskva vaksalite juures seisavad pidevalt sotsiaalhoolekande autod, mis külmunud kodutud üles korjavad ja minema toimetavad,» lisas ta.

IT-valdkonnas tegutsev Dmitri kolis Tallinna, sest sai siit tunduvalt parema tööpakkumise. Ta oli siin koos abikaasaga varem turistina viibinud ning neile mõlemale meeldis siinne elu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles