Kaasaegse büroo üür Tallinna kesklinnas: ruutmeetri eest küsitakse 12-14 eurot

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rävala pst. 5 kontorihoone Tallinnas
Rävala pst. 5 kontorihoone Tallinnas Foto: SCANPIX

«Mullu sai pealinn juurde uusi kontoripindu, neid lisandub aga käesoleval ja järgmiselgi aastal veel,» selgitas 1Partner Kommetskinnisvara juhtivpartner Tanel Tarum.

Tallinna kesklinna büroode üürihinnad on kaasaegsetes uutes hoonetes 12-14 eurot/m², vanemates hoonetes 10-13 eurot/m². Kesklinna läheduses olevate uute büroohoonete hinnatase on 10-13 eurot/m². Vanemates, kuid siiski hea kvaliteediga hoonetes on äärelinna büroode üürihind 6-10 eurot/m².

«Uutest hoonetest saame välja tuua näiteks maksuameti ja statistikaameti uued hooned Ülemistel ja Tatari tänaval, G4Si maja Paldiski maanteel. Ehituses on uued bürood Metalli 3 ja praktiliselt samas kõrval asuv Mehaanika tänava Mentori Ärimaja. Äsja teatas Kawe, et Baltika kvartalisse on plaan uus kontorihoone rajada. Nimetatud majade peale on kokku pinda üle 40 000 ruutmeetri,» rääkis ta.

Kontoripindade pakkumine suureneb Tarumi sõnul veelgi.  «Üürnike poole peal sama hoogsaid arenguid paraku pole. Uusi üürnike lisandub suhteliselt vähe, pigem toimub olemasolevate üürnike ümberkolimine. Üürnikud on eelkõige ikkagi kohalikud ettevõtted, kelledest üksikud laienevad ja teised lihtsalt uut parema asukohaga kvaliteetsemat pinda otsivad,» selgitas kinnisvaraekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles