Õiguskantsleri ametnik kiitis lennujaama kinnipidamistingimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna lennujaama kinnipidamisruume kontrollimas käinud õiguskantsleri kantselei töötaja kiitsid kirjas politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektorile nähtut.

«Kontrollkäigu raames selgus, et Tallinna lennujaamas paiknevad kinnipidamisruumid on kaasaegsed. Isikuid peetakse tavaliselt kinni vaid päevasel ajal, üksikutel juhtudel oli kinnipidamine kestnud kauem. Kinnipeetud isikutele korraldatakse vajadusel toitlustamine, väljastatakse hügieenivahendid, võimaldatakse dušši all käia ning on võimalik kas spetsiaalses suitsetamisruumis või väljas suitsetada ametniku juuresolekul,» seisab ametniku kirjas PPA juhile Elmar Vaherile.

Õiguskantsleri kantselei ametnikule meeldis ka, et vajadusel on lennujaamas kinnipeetutele korraldatud tõlkimine, isiku nõustamise korraldamiseks on võetud ühendust Eesti Inimõiguste Keskuse ning Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni Tallinna

Kontrollkäigu järgselt kinnitas ametnik, et Tallinna lennujaama kinnipidamisruumide puhul on olemas toimiv kord isikutele lühiajalise kinnipidamise tingimuste tagamiseks ning ühtegi isikute põhiõiguste ja -vabaduste rikkumist kontrollkäigu tulemusena PPA tegevuses ei tuvastatud.

«Märgin siiski, et teistesse kinnipidamisasutustesse toimunud kontrollkäikude raames on üksikud kinni peetud isikud väitnud, et lennujaama kinnipidamisruumis viibimise ajal ei võimaldatud dušši all käia ega väljas viibida. Seetõttu palun teil tähelepanu pöörata sellele, et kõik ametnikud, kelle ülesandeks on kinni peetud isiku jälgimine ja tema jaoks vajalike teenuste korraldamine, vastavaid õigusi isikutele tutvustaksid ja neid kasutada võimaldaksid,» seisab kirjas Vaherile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles