Külastajad kinkisid Tallinna loomaaiale kaks damaani-kassikakku

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Damaani-kassikakk
Damaani-kassikakk Foto: Sergei Chichagov / Tallinna loomaaed

Külastajad kinkisid loomaaiale paari viieaastaseid damaani-kassikakke, kes paigutati kullimäe ekspositsiooni.

Kullimägi on peagi algava sigimishooaja rahulikuks kulgemiseks külastajatele suletud. Pikaleveninud soojast talvealgusest ja äkitsi saabunud lumerohkest külmast veidi segaduses röövlinnud nokitsevad tasapisi pesa ehitada ja vaatavad teineteisele üha sügavamalt silma, teatas Tallinna loomaaed oma nädalaülevaates.

Eelmisel laupäeval sündisid kaksikud kääbusmarmosetil, teisipäeval aga suri loomaaia vanim, 20. eluaastat käinud metsseakult Hubert.

Eelmisel nädalavahetusel leidsid tee loomadeni loomasõprade ringide laste meisterdatud pajuvitstest pallid. Toidupalasid said pallide seest püüda nii pisikesed küünisahvid - marmosetid ja tamariinid - kui ka surikaadid ja oravsuslik. Araraunad nautisid pajuvitste nakitsemist ja pallide lammutamist.

Elevantidele tõid loomaaia sõbrad kolm kilo kuivatatud saialilli ja sama palju nõgeseid. Loomaaia teatel maitseb turgutav ürditee elevant Carlile väga.

Loomaaia arstimajja paigaldati kauaoodatud nelja meetri kõrgune raam, mille külge kinnitatud telfer võimaldab üles vinnata kuni tonniraskuse looma. Lõpusirgele jõuab ka euroliidu projekti rahastatava keskkonnahariduskeskuse ehitus loomaaia lääneväravas.

Eheda talve tuleku auks on loomaaia lõvigaleriis avatud rohkete piltidega stendinäitus «Loomad talvel», kus saab teada, kuidas loomad talve tulekuga kohanevad: kes kolib, kes kasvatab kasukat või kogub rasvavarusid, muudab välimust või sätib end hoopis pikemale unele. Illu kohviku elusate selgrootute näitust aga täiendavad Aleksei Turovski pühapäevaloengud loomade kaitsekohasumuste teemal nii eesti kui vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles