Tallinnas viis kiirabi haiglasse neli alajahtunud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas toimetas kiirabi möödunud ööpäeva jooksul haiglasse neli alajahtunud inimest.


Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas ütles BNS-ile, et möödunud ööpäeva jooksul toimetas kiirabi haiglasse neli alajahtunud inimest, enne seda on kiirabi Tallinnas jaanuari jooksul samal põhjusel haiglasse viinud kokku kaks inimest. Ta märkis, et varasemate talvedega võrreldes on tegemist üsna tavapärase olukorraga.

Adlas nentis, et enamasti on tegemist inimestega, kes alkoholijoobes olle väljas magama jäävad ning sarnastel juhtudel pole suurt vahet, kas väljas on kaks soojakraadi või paarkümmend külmakraadi.

Peaarst soovitas inimestel, kes pakaselisel nädalavahetusel välja pidutsema lähevad, valida seltskonnast niiöelda kaine grupijuht, kes teistel silma peal hoiab.

Spordiharrastajaid hoiatas Adlas lokaalse külmumise eest. «Kui ninaots või kõrvad hakkavad valgeks muutuma, siis on see ohu märk ning tuleks vähemalt pooleks tunniks sooja minna,» toonitas Adlas. Teiseks lokaalse külmumise ohualaks on varbad ja näpud. Vähese kogemusega spordisõpradel soovitas Adlas kaaluda saabuva nädalavahetuse vahelejätmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles