Tantsupidu kolib tagasi Kalevi staadionile

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolme aasta taguse laste ja noorte laulu- ja tantsupeo korraldajad tõid tantsijad Kalevi staadionilt lauluväljakule, sest staadion peoks ei sobinud, tänavu aga ollakse vanas kohas tagasi.

Kultuuriministeeriumi rahvakunstinõunik Eino Pedanik ütles Õhtulehele, et kauaks tantsupidu Kalevi staadionile jääb, ei tea keegi.

«Juba tantsulastele jäi laulukaare esine võimatult kitsaks – mis veel täiskasvanutest rääkida,» seletas Pedanik, et tantsijad ei mahu lauluväljakule kuidagi ära.

Võimalike tantsupaikade analüüs, mille Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts enne eelmist lastepidu tegi, sedastas, et õiget peopaika ei olegi ning ka lauluväljaku edasise arendamise osas pole midagi kindlat teada.

«Esimese tööna on päevakorral ilmselt arhitektuurikonkurss, mis annaks ka tantsijatele mustmiljon vastust,» ütles Pedanik, kelle sõnul pole praegu teada sedagi, kui palju tantsijaid tulevikus esindusväljakule mahuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles