Näitus "Teater Vildest" Särevi Teatritoas (Tina tn 23-13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Teater Vildest" Särevi Teatritoas (Tina tn 23-13)
Näitus "Teater Vildest" Särevi Teatritoas (Tina tn 23-13) Foto: Kultuurikava.ee

Neljapäeval, 23. jaanuaril kell 15.00 avame Särevi Teatritoas näituse ”Teater Vildest”. Vilde muuseumiga koostöös valminud näitus heidab pilgu Andres Särevi ja Eduard Vilde kokkupuutepunktidele ning Vilde kolme näidendi – „Tabamata ime“, „Pisuhänd“ ja „Side“ lavateekonnale, tuues esile näitlejate-lavastajate meenutusi ja fotosid kunagistest tähtlavastustest.

Näitleja, dramatiseerija ja lavastaja Andres Särev on dramatiseerinud mitmeid Vilde romaane („Mahtra sõda“, „Mäeküla piimamees“, „Raudsed käed“), lavastanud tema näidendeid ja mänginud ka ise Vilde „Pisuhännas“ nii Piibelehte kui Vestmanni. Täpselt nii, nagu lavastaja ja dramatiseerija Andres Särev ja Eduard Vilde üksteist külastasid, saavad ka näituse külastajad võtta ette jalutuskäigu ühe suurmehe kodust teise.

Särevi Teatrituba on avatud etteteatamisel info@tmm.ee või 55605730,  Annely Voitka. Veebruaris on teatrituba avatud igal laupäeval 11.00 – 18.00. Näitus jääb avatuks aasta lõpuni. Rohkem infot www.tmm.ee.

Näituse juurde on võimalik tellida programm "Särev ja Sõbrad".

Näituse teine pool ”Vilde teatrist” on Vilde muuseumis avatud 30. märtsini 2014. Muuseum on üksikülastajale avatud kolmapäevast pühapäevani 11.00-18.00, gruppidele esmaspäevast reedeni 11.00 – 18.00.

Näituse on kujundanud Illimar Vihmar ja Sander Põllu. Koostaja: Annely Voitka.

Näitus valmis Eesti Kultuurkapitali toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles