DocPoint Tallinn 2014

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DocPoint Tallinn 2014
DocPoint Tallinn 2014 Foto: Kultuurikava.ee
DocPoint toob taas dokiparemiku Tallinnasse.


Tänavu 5. sünnipäeva tähistav dokumentaafilmide festival DocPoint toob kolme päeva jooksul Tallinna kinodesse valimiku läinud aasta dokfilmide paremikust. 35 filmi hulgast võib leida mitmeid festivalide suurhitte: Amsterdami festivalil IDFA auhinnatud “Tantsivate hingede mets” ja “Kaksikõed”, Veneetsia peapreemia ehk Kuldlõvi laureaat “Sacro GRA” ja paljud teised.



Festivali fookuses on nagu varemgi sotsiaalselt ja poliitiliselt teravad teemad, poeetilised kunstidokid, ja filmid, mis räägivad lugusid üle maailma. Senisest rohkem on esil erootilised teemad: nende hulgast leiame biograafilise filmi “Bettie Page paljastab kõik”, piercing’u ja tätoveeringute sensuaalsusest kõnelev “Jumala ihu”, ühe stripiklubi pidajate perekonnadoki “Häärber” ja filmi “Sarnod. Elu mõnufilmides”, mis räägib “pornofilmide Ingmar Bergmaniks” kutsutud Joe Sarno eluloo.



Programmis on võimsaid suuri filme nagu loodusfilm “Antarktika: jäine aasta” või Indiast rahva religiooni jõust rääkiv Pan Nalini “Ususidemed”, kui ka vaiksemaid ja delikaatsemaid nagu Eesti filmirahva abiga valminud Saamide elust rääkiv “Olga – sinu sõpradele” või maailma suurima tuumakatastroofi tagajärgi uuriv “Metamorfoosid”. Muusikadokkide hulgast leiame Shane Meadowsi tehtud filmi “The Stone Roses” ja reggae-odüsseia “Journey to Jah”.



Dokimaailma suuri nimesid on programmis seekord palju. Vene üks tuntumaid tõsielufilmide tegijaid Vitali Manski on Tallinnas oma viimase, rohkelt auhinnatud filmiga “Toru”, legendaarse Errol Morrise film “Tundmatu tuttav” räägib tõsisemalt juttu USA kaitseministri Donald Rumsfeldiga ja briti dokumentalisti Kim Longinotto filmi “Salma” nimitegelane on India poeet, kes peab igapäevast võitlust naiste õiguste eest.



Esilinastub kaks Eesti filmi. Meelis Muhu tuliuus “PMR” räägib Moldova külje all asuvast Transnistria riigikesest, mida valitseb tõeline nõukogude kord. Erilise sündmusena näidatakse Eestiga koostöös valminud ja osalt Eestis Vormsi saarel filmitud abstraktset ja unenäolist filmi “Loits pimeduse peletamiseks”, mille autoriteks on dokimaailmas tuntud nimed Ben Rivers ja Ben Russell. Reede päeval annavad mehed Balti Filmi- ja Meediakoolis huvilistele ka meistriklassi, rääkides dokumentalistikast ja oma filmide tagamaadest.



Filmid linastuvad Tallinna kinodes Sõprus ja Artis, 31. jaanuarist kuni 2. veebruarini.


Lisainfot ja filmifestivalide kava leiab aadressilt www.docpoint.ee.


Piletid saadaval kinodes ja Piletilevis.



Tavapilet 4 €
Grupipilet 3 € (kehtib vähemalt 5 pileti korraga ostmisel)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles