Millised on Tallinna toidu- ja joogikioskid?

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinncity käis uurimas, millist toitu saab pealinnas kioskist osta.

Tuleb nentida, et kioskeid on vähe ja pakutav kesine: kesklinnas saab kioskist osta vaid Usbeki pirukaid (päris huvitav: valikus paistsid silma näiteks banaanipirukad), linnajagudes saab kioskist haarata burgerit, pitsat, kohvi ja võileiba. Kujunduse poolest paistab omapärasena silma Veerenni tänaval asuv burgerikiosk Boksipeatus. Hiina, India, Tai või Türgi toidukioskitest, mis muid maailma suurlinnu ilmestavad, võivad pealinlased ja külalised suu puhtaks pühkida.

Tallinna Ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse direktori Aave Jürgeni sõnul antakse linnarajatisi kioskite paigaldamiseks kasutusse eelläbirääkimistega pakkumise korras linnaosade valitsuste poolt. Kioskite linnapilti sobivuse ja võimalike asukohtade kohta annab oma arvamuse Tallinna Linnaplaneerimise Amet. «Senine praktika on näidanud, et ettevõtjate hulgas ei eksisteeri väga suurt huvi uutesöögi- ja joogikioskite avamiseks. Pigem soovivad ettevõtjad söögi-joogi pakkumist kioskist lõpetada,» rääkis Jürgen. Konkursside väljakuulutamisel lähtutakse samui ettevõtjate reaalsest huvist.

Head lugejad, mida arvate - kas toidu- ja joogikioskeid on tarvis?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles