Toiduliidu juht: Eesti inimesed peaks õppima kultuursemalt jooma

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko tootmisliin
Liviko tootmisliin Foto: Toomas Huik

«Alkoholiäri on riigi poolt piisavalt kontrollitud ega vaja täiendavaid piiranguid, kuid  Eesti inimesed peaks õppima kultuursemalt jooma,» rääkis Toiduliidu juht Sirje Potisepp Viru Valge 24. ekspordituru avamise pidulikul üritusel Tallinncityle antud intervjuus.

«Eestlaste lemmikuks on kange alkohol ja valge viin juba siin valitseva põhjamaise kliima tõttu,» arvas Potisepp. «Viina hind mõjutab inimesi palju. Täna ei vaadata vaid hinda, vaid ka kõige odavama viina puhul eeldatakse kõrget kvaliteeti,» rääkis Toiduliidu juht. «Liviko on siin palju ära teinud. Isegi nende Lauaviinal on kindel ja kontrollitud kvaliteet,» tõstis ta esile.

Potisepa sõnul ostavad eestimaalased küll Eesti viina, kuid üha populaarsemad on Vene ja Valgevene viinad. «See sunnib Eesti tootjaid rohkem pingutama, konkurents on tihe,» leidis ta. Eestimaalaste maitsemeel eelistab Potisepa sõnul teravamat viina, kuid liigutakse pehmemate viinade poole.

«Alkoholitarbimine Eestis on mõistagi liiga kõrge, kuid peaksime järjest enam liikuma kultuurse alkoholi tarbimise juurde. Liigume sinnapoole, aga kõik võtab aega,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles