Kontserdikolmapäev: Vindiga džäss

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Vind.
Meelis Vind. Foto: www.myspace.com/meelisvind

Rahvusooper Estonia talveaias saab kolmapäeva õhtul kell 19 kuulata teistmoodi džässi: üles astub ansambel Vind Project 3, mille eestvedajaks nimekas bassklarnetist Meelis Vind.

Kaasa teevad veel Mari Targo (viiul), Mairit Mitt (vioola), Liina Žigurs (vioola), Andreas Lend (tšello), Saale Kivimaker-Rull (harf), Krista Joonas (bansuri), Arno Kalbus (tabla ja löökpillid) ning muidugi Meelis Vind (klarnet ja bassklarnet).

Bändi koosseis on eriline: harf, tabla, klarnetid ning keelpillikvartett, mis annab muusikale õrnuse ja läbipaistvuse. Meelis Vindi arvult kolmas projekt on järg 2006. aastal ilmunud albumile  «Twilight patterns», kus eriline roll harfi kõlal. Seekord on muusikas esikohal kohal India rütmipillide kuninga tabla ja puhkpillide kuninganna bansuri helilõimed.

Klarnetist Meelis Vind alustas muusikaõpinguid KIviõli lastemuusikakoolis ning lõpetas 1983 Tallinna muusikakeskkooli. 1983-1987 õppis ta Leningradi konservatooriumis (Pavel Suhhanovi klassis) ja lõpetas 1992 Eesti muusikaakadeemia (Hannes Altrovi klassis). Džässmuusikuna iseõppija. Alates aastast mängib Meelis Vind Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, ta on õpetanud aastast 2004 Nõmme muusikakoolis ja aastast 2008 Otsa nim. muusikakoolis.

Vind on tegelenud aktiivselt kammer-ja džässmuusikaga. Mänginud 2004-2008 ansamblis U. Varem osalenud NYYD Ensemble töös ja muudes uue muusika projektides. Kuulunud aastast 1996 Raivo Tafenau kvintetti, samast ajast ka duo Tafenau-Vind. Koos Raivo Tafenauga on Vind musitseerinud veel mitmes koosseisus.

Meelis Vind on mänginud erinevates koosseisudes pea kõikide Eesti džässmuusikutega. Teinud koostööd Tõnis Mägiga (DVD «Pühendus» 2002) ja Riho Sibulaga (DVD «Viljandi kitarrifestival» 2008). Ta on olnud Estonian Dream Big Bandi liige selle asutamisest alates (aastast 1998). Vindi seob pikaajaline koostöö ja sõprus kitarrist Ants Laigiga, keda Meelis peab ka oma õpetajaks džässi alal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles