Vassiljev: vanuse ülempiiri seadmine üritustele on sigadus

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu liige, arst Viktor Vassiljev nimetas vanuse ülempiiri, mille erinevad üritused on seadnud, rumalaks korraldamatuseks ja sigaduseks. «Praegu näeb see välja nagu diskrimineerimine,» ütles Vassiljev kommentaariks lugeja murele, et miks seatakse telesaate Eesti Laul salvestusele vanuse ülempiiriks 45 eluaastat.

Lugeja küsis paar päeva tagasi Postimehelt, miks lubatakse saate Eesti Laul salvestusele vaid 15- 45 aastaseid inimesi. Eesti Laulu infojuht Kädi Kaasikmäe selgitas siis, et salvestuste publiku ülemine vanusepiir on mõeldud tinglikuna, sest korraldus on sobilikum nooremale publikule. Kindlasti on tema sõnul ka vanemad kui 45-aastased, kes on huvilised ja soovivad kohale tulla, salvestusele oodatud, kuid arvestada tuleb lihtsalt püstiseismisega pikema aja jooksul, salvestus kestab 3-3,5 tundi.

Kas üle 45-aastaste kõrvalejätmine mõnel ürituselt võib olla meditsiiniliselt põhjendatud? «Mingit meditsiinilist põhjendust siin küll pole,» kinnitas dr. Vassiljev,  kelle sõnul pole alust ka üle 60-aastaste kõrvalejätmisel tantsupeolt. «Kui seitsmekümnene jõuab rahvatantsu tantsida, jõuab ta ka kõike muud, see on puhtalt korralduse küsimus. Mina olen 60 ja tegelen ekstreemspordiga,» rääkis Vassiljev. «Kui 65-aastane tahab minna mõnda ööklubisse, kes saab teda keelata?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles