Tallinna sotsid korraldavad parkimishinna tõusu vastu piketi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkivad autod Pärnu maanteel.
Parkivad autod Pärnu maanteel. Foto: Raepress

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna liikmed korraldavad sel neljapäeval enne linnavolikogu istungit volikogu maja ees Vana-Viru tänaval piketi, millega tahetakse pöörata avalikkuse tähelepanu pealinna parkimistasude tõusule ning viisile, kuidas seda tehti.


«Viimasel volikogu istungil eelmise aasta detsembris nägime ilmekalt, kuidas linnavõimud sõitsid järjekordselt teerullina linnaelanikest ja nende huvidest üle, kehtestades ilma igasuguse eelneva aruteluta parkimistasude tõusu, mis mõjutab kümneid tuhandeid linnaelanikke,» ütles volikogu SDE fraktsiooni esimees Lauri Laats.

«Seetõttu pöördusime kohe ka Harju maavanema poole, kes omakorda saatis meie avalduse õiguskantslerile, kes peab nüüd ütlema, kas selline inetu viis linna asju ajada on seadustega kooskõlas või mitte.»

Meeleavalduse põhirõhk seisneb Laatsi sõnul selles, et sotsid kutsuvad Tallinna linnavalitsust kiiremas korras selle küsimusega uuesti volikogu ette tulema. «Sooviks näha analüüsi, mille põhjal sellised otsused vastu võeti. Sotsiaaldemokraadid tahaksid näha linnavalitsust tegutsemas üldiste parkimisprobleemide korraldamisel, mitte parkimistasude põhjendamatu tõstmistega. Eriti tahaks teada, millega on kesklinna elanikud ära teeninud karistuse parkimistasu kolmekordse hinnatõusu näol,» lisas Laats.

«Eelmise aasta 20. detsembril kell 00.30 lõppenud linnavolikogu istungil tegi linnavalitsus Tallinna 2014. aasta eelarve kolmanda lugemise lõpus ise parandusettepanekuid, mille käigus tõsteti linnajuhtide palka, suurendati oluliselt Tallinna Televisiooni eelarvet ja laiendati südalinna parkimistsooni, kus parkimine muutus tasuliseks ööpäev läbi.

Sotsiaaldemokraadid kutsuvad kõiki linnlasi meeleavaldusega ühinema ning jagama oma mõtteid selleks loodud Facebook’i lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles