Tallinlasi kutsutakse üles elanike parkimisloa tasu tõusu vaidlustama

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Solarise ümbruses möödunud nädalavahetusel. Pärast kella 19 autode hulk ei vähenenud. Fotod on tehtud kell 19.30.
Parkimine Solarise ümbruses möödunud nädalavahetusel. Pärast kella 19 autode hulk ei vähenenud. Fotod on tehtud kell 19.30. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

IRL koostas pöördumise teksti, millega õhutab Tallinna kesklinna elanikke, kes soovivad vaidlustada elanike parkimisloa tasu, linna ombudsmani poole pöörduma. «Oleks hea, kui võimalikult paljud elanikud, kes end teemast häirituna tunnevad, pöördumise esitaks,» kutsub IRL kodanikke aktiivselt tegutsema.

«Pöördun abipalves Teie kui linnaelanike esindusorgani, volikogu, usaldusmehe poole, et te aitate mind kui linna kodanikku ja maksumaksjat Tallinna linnavalitsuse õigusvastase tegevuse vastu seista,» seisab avalduses.

«Parkimiskorralduse ja tasu muudatused esitati linnavolikogule eelarve teise ja kolmanda lugemise vahel 19.detsmebri hilisõhtul, st vahetult enne eelarve vastuvõtmist. Nende muudatuste tõttu on Tallinna südalinnas Euroopa kallimaid parkimisvõimalusi,» öeldakse avalduses. «Parkimiskorralduse muudatused olid absoluutselt üllatuslikud ja ootamatud, neid ei tutvustatud ja põhjendatud eelnevalt vähemalgi moel linnaelanikele ning parkimistasude tõus on ebaproportsionaalselt suur. Sellise parkimiskorralduse muutmisega on rikutud linnaelanike õiguspärast ootust senise parkimiskorralduse kehtivuse jätkuvuse osas, millise printsiibi olulisust on korduvalt rõhutanud Riigikohus,» seisab pöördumise tekstis.

Pöördumisega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles