Krištafovitš kaotas kohtuvaidluse Kõlvartiga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna ringkonnakohus jättis täna muutmata kohtuotsuse, millega kohustati MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik juhatuse liiget Jevgeni Krištafovitšit lükkama oma blogis ümber seal Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti kohta avaldatud valeandmed.

Ringkonnakohus jättis Harju maakohtu mullusuvise otsuse muutmata ja Krištafovitši apellatsioonkaebuse rahuldamata ja ühtlasi jättis ringkonnakohus maakohtu ja ringkonnakohtu menetluskulud Krištafovitši kanda, ütles ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu ERRi uudisteportaalile.

Mullu suvel rahuldas maakohus Kõlvarti hagi Krištafovitši vastu ning kohustas viimast avaldama hiljemalt 15 päeva jooksul kohtuotsuse jõustumisest valeandmeid ümberlükkav avaldus eesti ja vene keeles.

Kohtuotsuse järgi peab Krištafovitš avaldama teate, et ta on oma ajaveebis 2011. aasta 14. aprillil avaldatud artiklis ning sellele päev hiljem kirjutatud kommentaarides avaldanud tegelikkusele mittevastavad väited Mihhail Kõlvarti kohta.

Kõlvart kaebas Krištafovitši kohtusse, kui too oli oma ajaveebis 2011. aasta kevadel kirjutanud, et Kõlvart on Vene saatkonna kontaktisik, on riskiks julgeolekule, on Eesti suhtes vaenulikult meelestatud ning omas tihedaid sidemeid kuritegeliku maailmaga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles