Galerii: kuidas näeb välja alkoholilabor?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti toorainele üle läinud Liviko näitas oma laboris, kuidas viina ja selle toorainet testitakse. Viru Valge toorainele AS Liviko labori juhataja Velve Taggeri sõnul kehtestatud eriti ranged nõudeed ning ka nisu tarnijat kontrollitakse mitu korda aastas.

Viru Valge tootmiseks sobiv piiritus peab olema täiesti vaba metanoolist ja estritest. Viru Valgeks sobivas piirituses peab aldehüüde olema viis korda vähem kui EL-i nõuetes ja puskariõlisid alla poole ELi standardis lubatust.

«Viru Valge valmistamiseks on Liviko alati kasutanud ainult parimat toorainet. Enne Eesti toorainele üleminekut kasutas Liviko Viru Valge valmistamiseks Euroopa päritolu kõrgekvaliteedilist teraviljapiiritust. Eesti teraviljale üleminekul oli oluline säilitada Viru Valgele iseloomulik pehme ja neutraalne maitse ning aroom, rääkimata tooraine kvaliteedist,»  tutvustas Tagger.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles