Vabaõhumuuseumi külastas üle 130 000 inimese

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabaõhumuuseum.
Eesti Vabaõhumuuseum. Foto: Kultuurikava.ee

Eesti Vabaõhumuuseumi külastas 2013. aastal 130 046 inimest, mis on ligi kolm protsenti rohkem, kui eelneval aastal.


Sihtasutuse Eesti Vabaõhumuuseum juhatuse liikme Merike Langi sõnul on eelmisel aastal muuseumi külastatavus kasvanud nii turistide kui ka kohalike elanike arvelt.

«Oleme Eestit külastatavale turistile atraktiivne Eesti maapiirkondade visiitkaart, kuid ei unusta seejuures ka oma inimesi, kellele pakume samuti mitmekesist ning ehedat ajaveetmisvõimalust,» sõnas Lang.

Alanud 2014. aasta augustis saab täis 50 aastat sellest hetkest, kui Eesti Vabaõhumuuseum külastajatele avati. Praeguseks hetkeks asub muuseumi territooriumil 74 hoonet, ehitamisjärgus on kaks uut talukompleksi – setu talu ja peipsivene maja.

2014. aasta 1. jaanuarist jätkab Eesti Vabaõhumuuseum sihtasutusena, mis moodustati senise riikliku vabaõhumuuseumi ja Ennistuskoja «Kanut» ühinemise teel. Uus sihtasutus võttis üle nii vabaõhumuuseumi kui ka ennistuskoja ülesanded.

SA Eesti Vabaõhumuuseum korraldab aasta jooksul ligi 20 avalikku üritust, mitmeid koolitus- ja teabepäevi ning näitusi. Muuseumi jaoks on oluline pakkuda elamusi igaks külastuseks. Ennistuskoja «Kanut» spetsialistidelt saavad konserveerimis- ja restaureerimisalast nõu ja teenuseid nii muuseumid kui ka eraisikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles