Tallinlase mure: sõidan autoga, sest ühistranspordiga ei jõua kuhugi ja jalgratas varastatakse ära

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik Tallinnas
Ummik Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Vastuseks TTÜ doktorandi Marek Rannala seisukohale ajalehes Pealinn, et Tallinnas tehakse liiga palju lühikesi sõite, vastasid Tallinncity lugejad, et ühistranspordiga ei jõua kuhugi ningi jalgsi asju ajada on ebamugav.

Üks lugeja nentis näiteks, et mittetallinlasele on autosõit palju aega- ja rahasäästvam kui ühistransport. «Jalgsikäimise juba nimetatud puuduste hulka tuleb veel kahjuks lisada pidev oht jääda kõnniteel jalgratta alla,» leidis ta.

«Ka mina teen neid lühikesi autosõite omajagu päevas (ca 10-20tk),» kirjutas teine lugeja. «Aga oleme ausad, ühistranspordiga neid teha ei kannata, põhjuseks kas mulle mittesobivad marsruudid (elan Rotermanni kvartalis), ebameeldiv kontingent ühistranspordis (eriti trammides ja trollides) või ebaloogiliselt pikad ooteajad (väärtustan oma aega piisavalt, et mitte 35 min bussi oodata),» kirjutas ta.

«Jalgrattaga ka ei kannata sõita, sest suure tõenäosusega varastatakse see kohe ära, kui selle kuskile jätan (tean omadest kogemustest, Tallinnas elades meie perel 8 aasta jooksul varastatud 2 ratast),» kirjeldas lugeja veel. «Nii et teen ka u 800m sõidud kõik autoga. Olen muidugi ka proovinud jala käia, aga suht tihti pritsitakse pori, muda või muu ollusega, sebradel üle ei lasta ja nii edasi,» nurises lugeja.

Veel kirjutas üks kommentaator, et on küll nõus eksperdiga õhusaaste, auto kiirema kulumise ja ka lõpuks tulenevalt väheliikuvast eluviisist oma tervise halvenemise osas. «Aga vastuargumendina - ühistranspordiga kulub sama maa läbimiseks edasi-tagasi pahatihti palju rohkem aega, mida inimestel aga ei ole,» leidis lugeja.

« Teine asi - turvalisus. Elan Mustamäel, töötan kesklinnas, trollid-bussid käe-jala juures, kuid olles sattunud mõned korrad ebameeldivasse kontakti ebameeldivate kaasreisijatega, on läinud igasugune tahtmine kasutada ühistransporti isikliku sõiduki asemel. Päeval püüan keskinna piires võimalusel asju ajada jalgsi,» kirjutas ta.

«Naljamehed! Lõunale minek ühistraspordiga võtaks aega umbes poolteist tundi, ent kahjuks on minu lõunapikkuseks ainult pool tundi,» kirjutas üks kommentaator. « Sama kehtib ka ühest linna servast teise tööle sõiduga. Männikult Lasnamäele üks ots 1,3h 2x päevas, seega 3h! Autoga kokku 40 min. Pealegi pole õhtusel ajal Lasnamäe vahel tuigerdamine mingi naljategu,» nentis lugeja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles