Jaanuaris avatakse Tallinna lasteaedades kaks moodulmaja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna esimesed moodulrühmad alustasid tööd eelmisel aastal Lepistiku lasteaias.
Tallinna esimesed moodulrühmad alustasid tööd eelmisel aastal Lepistiku lasteaias. Foto: Toomas Huik

Kolmapäeval avatakse Merivälja lasteaia moodulmaja, kus leiab endale päevaks kodu kaks uut lasteaiarühma, teine samasugune moodulmaja avab uksed järgmisel nädalal Männimudila lasteaias.


«Uute moodulmajade rajamine annab olulise lisa lasteaiakohtadele Pirital ja Nõmmel, kus nende nappus on olnud kõige suurem. Nii Merivälja kui ka Männimudila lasteaia moodulmajas hakkab tööle kaks rühma, kokku saab lasteaiakoha 88 last,» ütles linnapea Edgar Savisaar ajalehele Pealinn.

Moodullasteaedade rajamine pakub paindliku lahenduse ajal, mil laste arv Tallinnas jõudsalt kasvab. Samas näitavad prognoosid, et 2018. aastast hakkab vajadus lasteaiakohtade järele langema.

Avatavate moodulite rendiperiood on 1. jaanuar 2014 kuni 31. detsember 2018. Rentimine hõlmab mooduli projekteerimist, kommunikatsioonide väljaehitamist, transportimist, paigaldamist ja sisustamist, rentnikule üleandmist koos vajaliku dokumentatsiooniga ning kindlustamist rendiperioodil. Kokku rajab linn 14 moodulrühma.

Tallinna programm (aastateks 2013-2021) «Lasteaiakoht igale lapsele» näeb ette rajada seitsme lasteaia juurde 14 moodulrühma. «Moodulite rajamisel peame arvestama õuealade võimalusi, mistõttu ei saa mooduleid planeerides alati arvestada sellega, millises lasteaias on kõige pikem järjekord, vaid pigem piirkondade järgi, kus nõudlus on kõige suurem,» selgitas abilinnapea Mihhail Kõlvart.

Pealinna esimesed moodulrühmad alustasid tööd mullu septembris Lepistiku lasteaias Retke teel. Tallinna lasteaedades käis 15. jaanuari seisuga kokku 22 822 last, lisaks toetab linn 900 eralasteaias käivat last.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles