Soomlaste eelarvamused: Tallinnas varastatakse!

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus. Fotolavastus.
Vargus. Fotolavastus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

EAS hiljutise, rohkem kui tuhande soomlase seas läbi viidud uuringu kohaselt jagunevad põhjanaabrite hinnangud Eesti turvalisusele pooleks: seda pidas heaks või pigem heaks 41% vastanutest, halvaks või pigem halvaks aga 19% vastanutest. Mida vähem kordi oli vastaja Eestis käinud, seda negatiivsemalt ta turvalisust hindas.

Need, kes olid viimati Eestis käinud rohkem kui viis aastat tagasi, andsid turvalisusele mõnevõrra madalama hinnangu, kui viimasel viiel aastal käinud vastajad. Neist, kes ei pidanud Eestisse puhkusereisile tulekut üldse tõenäoliseks, hindas turvalisust heaks või pigem heaks vaid 16%, halvaks või pigem halvaks aga koguni 37%.

Neist vastajatest, kes Eestisse tulla ei soovi, nimetas 5% nimetas põhjusena ebameeldivaid kogemusi eelmistest reisidest. Eelkõige nimetati siin kuritegevust,aga ka lihtsalt halba suhtumist soomlastesse. «Eestlased suhtuvad soomlastesse väga halvasti. Eestis on palju kuritegevust, muuhulgas kardan taskuvargaid,» nentis üks vastaja.

«Eelmisel reisil oli natuke halbu kogemusi. Mehelt üritati Tallinna tänavasaginas varastada mobiiltelefon. Ta ei taha eriti enam Tallinna minna,» kirjutas teine. «Ei oska keelt ja olen kogenud, et seal liikumine pole turvaline. Igal reisil on olnud probleeme mingite imelike inimestega. Peab kogu aeg olema kohutavalt valvas,» nentis kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles