Suurkinode publikumagnetiks on animafilmid

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mina, supervaras 2 (Despicable Me 2)
Mina, supervaras 2 (Despicable Me 2) Foto: Kultuurikava.ee

Möödunud aastal külastas Solaris Kino kokku enam kui 700 000 vaatajat, mida on ligi 50 000 võrra rohkem kui aasta varem. Forum Cinemas kinosid Tallinnas, Tartus ja Narvas külastas mullu 1,25 miljonit vaatajat. Agaraimad kinokülastajad olid aasta jooksul lastega pered, kes käiid vaatamas animafilme - suurimaks publikumagnetiks kujunes «Mina, Supervaras 2»

Forum Cinemas AS turundusjuhi Liis Mengeli sõnul kogus kobarkinos enim vaatajaid animafilm «Mina, Supervaras 2», mida Forum Cinemas kinodes käis vaatamas enam kui 47 000 vaatajat. Kino kümne populaarseima filmi hulgas leidub arvukalt teisigi animafilme – külastajate teiseks lemmikuks olid «Kruudid» ning kõrge vaadatavusega hiilgasid ka «Kollide ülikool», «Turbo» ja «Smurfid 2». Filmide esikümnesse pürginud viie animafilmi vaatajate hulk moodustas 12% kõigist Forum Cinemas kinokde 2013. aasta kinokülastustest.

Forum Cinemas kinode 2013. aasta vaadatuimate filmide edetabeli neljandalt kohalt leiab fantaasiarikka seiklusfilmi «Kääbik: Smaugi laastatud maa», mis jõudis kinodesse alles 13. detsembril ning kogus loetud päevadega ligi 29 000 vaatajat. Linateose võidukäik on jätkunud jaanuari esimestel nädalatel, mistõttu on film tõenäoliselt kindlustanud endale koha juba ka 2014. aasta populaarseimate filmide seas. Kuigi 3D filmide vaatajate hulk on jõudsalt tõusuteel, vaatas 69% aasta jooksul kino külastanud inimestest jätkuvalt 2D formaadis filme.

Vaatajanumbreid kasvatasid ka Forum Cinemas kinodes linastuvad ooperi-, balleti- ja teatrilavastuste ülekanded. Populaarseimaks kujunes New York Metropolitan Opera lavastus Jevgeni Onegin, mille erilinastustest sai osa üle 1300 inimese. Ühtekokku nautis Metropolitan Live ooperilavastuste ülekandeid Forum Cinemas kinodes üle 8000 külastaja.

Kinokülastajad rikastasid oma filmielamust ka kinos müüdavate suupisteid ja karastusjooke nautides. 2013. aasta jooksul jõid Forum Cinemas kinode külastajad filmi vaadates ligi 450 000 topsi karastusjooke, sõid üle 300 000 karbi popkorni ja pea 74 000 kotti komme.

Pealinna teist suurkino,  Solaris Kino külastas kokku enam kui 700 000 vaatajat, mida on ligi 50 000 võrra rohkem kui aasta varem. Solaris Kino tegevjuhi Tiina Drui sõnul tõid kinole möödunud aastal edu head ja oodatud filmid nii Eestist kui välismaalt ning kino kui tipptasemel meelelahutuse lihtne kättesaadavus kõigile. «On tore näha, et üha enamate inimeste jaoks on kinoskäimine muutunud regulaarseks meelelahutuseks, sest ligi pooled tänastest Solaris Kino külastajatest on püsikliendid,» märkis Drui ja lisas, et pidevas tõusujoones on veebi ja mobiilirakenduse kaudu ostetud piletite hulk, mis on tänaseks ületanud kassast ostetud piletite arvu. 
 
Solaris Kino möödunud aasta populaarsemateks filmideks olid «Mina, Supervaras 2», mida käis vaatamas ligi 20 000 inimest. Järgnesid «Vastik vanaisa» enam kui 14 000 vaatajaga ning «Kääbik: Smaugi laastatud maa», mille 13 000 vaatajale tuleb kindlasti lisa veel selgi aastal. Kodumaistest filmidest oli kõige menukam «Kertu» enam kui 8000 vaatajaga.
 
«Suutsime mullu külastajate arvu kasvatada proportsionaalselt kõigis segmentides, eriti jõudsalt kasvas aga vanemas eas külastajate hulk,» rõõmustas Drui, kelle sõnul tagas pensionäride suurema külastuse just neile mõeldud igapäevased sooduspiletid Solaris Kinos kui ka aasta teises pooles linastunud väga populaarseks kujunenud head Eesti filmid «Kertu» ja «Mandariinid».
 
Solarise keskuse teisel ja kolmandal korrusel asuvas Solaris Kinos on kokku 7 tipptasemel saali, teiste seas Eesti suurim kaasaegne kinosaal. 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles