Tallinna loomaaia roosapelikan munes esimese muna

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosapelikan Tšipa.
Roosapelikan Tšipa. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaaia vietnami rippkõhtsiga sai 11. jaanuaril maha üheksa põrsakesega, 10. jaanuaril ilmus esimene muna roosapelikani pessa.

Jääkarupoeg areneb normaalselt. Ema Friida on teda juba mõned korrad pesast ja kaamerate vaateväljast ära viinud, siis aga jälle turvalisse pesakambrisse tagasi toonud. Vanal emakarul Vaidal on söögiisu tagasi tulnud, talle valmistatakse kanapuljongit ja pehmeid pudrusid.

Elevant Carl aga saab oma ravimit – antibiootikumi mõru süstelahust – apelsini sisse süstituna. Igaks juhuks määritakse tsitrusvili pealt ka meega kokku.

Nädal algas kahe lakklamba sõrgade värkimisega. Vaktsiinisüsti sai ilves Keiu, kes neljapäeval alustas teekonda Klaipeda loomaaia poole, et kohtuda oma tulevase kaasaga.

Loomaaia veterinaaridele tuli patsiente juurde: aasia lõvil Toril diagnoositi mädane emakapõletik, kroonilise nohu käes vaevleva tüügassea Samsoni ninast hakkas verd jooksma ning ravi vajas ka buhhaara isahirve Berlini kannaliiges.

Noor lumeleopard Mileedi elas läbi oma esimese innaaja.

Karantiinis istuvad karakalikutsikad kohanevad hästi, nad ei peitu enam inimese eest ja rapsisid ribadeks jalgpalli, mis neile mängimiseks pandi.

Loomaaia kodulehel avati uus rubriik «Loomaaia loomalood», kus tutvustatakse 2014. aasta loomaaia kalendri loomi. Iga kuu laetakse üles fotodega illustreeritud jutustus looma kohta, kel on sellel kuul sünnipäev. Jaanuari sünnipäevalaps on 15. kuupäeval aastaseks saanud roosapelikan Tšipa.

Uue jääkarumaja projekteerimisega seoses sõitis loomaaia zoo-abidirektor Vladimir Fainštein koos projekteerijatega Taani Kuningriiki Aalborgi loomaaeda tutvuma kavandatava jääkarude ekspositsiooni tehnilise lahenduse prototüübi sealse jääkarude ekspositsiooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles