Troonide Mängu saab laenata e-raamatukogust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Keskraamatukogu e-keskkond ELLU.
Tallinna Keskraamatukogu e-keskkond ELLU. Foto: Ekraanitõmmis

Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonda ELLU tunnustati rahvusvahelise innovatsiooniauhinnaga.


Rahvusvaheline mittetulundusühing EIFL valis üheks rahvaraamatukogude informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogia innovatsiooniauhinna (Innovation Award – for Creative use of ICT in public libraries) saajaks Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonna ELLU, rõhutades selle innovaatilise IT-lahenduse mõju ühiskonnas laiemalt.

ELLU on Tallinna Keskraamatukogu poolt arendatud tarkvaralahendus, mis võimaldab lugejatel e-raamatuid laenata ja lugeda ning mille eesmärgiks on teha laiemalt kättesaadavaks eesti autorite looming ja eestikeelne kirjandus. E-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkond on aidanud algatada diskussiooni autoriõiguse seaduse reformimise teemal ning hoida võõrsil elavatel ja eesti koolis õppivatel eestlastel sidet kodumaaga ning praktiseerida eestikeelseid e-raamatuid lugedes eesti keelt.

Kahe aasta jooksul on Tallinna Keskraamatukogu e-raamatute laenamis- ja lugemiskeskkonnast ELLU e-raamatuid laenanud rohkem kui 2700 lugejat 16 000 korral.

EIFL (Electronic Information for Libraries) on rahvusvaheline mittetulundusühing Euroopas, kes teeb koostööd erinevate raamatukogude ja raamatukogude konsortsiumitega üle maailma, et läbi teadmistele juurdepääsu võimaldamise toetada haridust ja õppimist. EIFL usub, et innovaatilised raamatukoguteenused ja professionaalne personal aitavad inimestel teadmisi arendada ja oma elu paremaks muuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles