Meritoni hotellis saab maitsta Kreeka toite

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meriton Hotels Group

Meriton Hotels korraldab koostöös Kreeka Suursaatkonnaga jaanuari lõpuni  hotellis Kreeka toidu nädalaid.

Kreeka köögi kõige populaarsemad köögiviljad on tomatid, kurk, paprika, baklažaanid, suvikõrvits ja muidugi sibul ning küüslauk. Kreeka köögi kõige levinumad toidud on pirukad, mis sageli valmistatakse filotaignast.

Täidiseks lisatakse hooajalisi aed- ja köögivilju. Väga populaarsed on ka värsked salatid, mis on lihtsad ja mille koostisosadeks on tomatid, köögiviljad, kastmeks sidrunimahl ja oliiviõli. Olles mereäärne riik, süüakse Kreekas väga palju kala ja mereande, nt. kaheksajalgu, krevette, kalmaare, homaare jne. Samuti on menüüs erinevad liharoad, eriti just lambalihast. Magustoitudes kasutatakse palju värskeid puuvilju, siirupit, filotainast, pähkleid ja mandleid.

17.-31. jaanuarini saab Kreeka rahvustoite saab maitsta kohvikus Mademoiselle ja bistroos Mary.  Iga päev on valikus eri toidud, näiteks marineeritud sardiinid, grillitud tiigerkrevetid, lambalihasupp riisiga, kebab lamba- ja kanalihast, Kreeka sidrunikook jpm.

Toidunädalate traditsioon sai Meritoni hotellides alguse 2009. aastal. Nüüdseks on kokku toimunud juba 17 erinevate rahvusköökide toidunädalat, mille raames on tutvustatud Iirimaa, Belgia, Prantsuse, Hispaania, Türgi jpt köökide parimaid roogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles