Tallinnas Vabaduse väljakul tähistatakse Maailmapäeva

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon: Eero Barndõk

Juba kuuendat aastat toimuva kogupereürituse Maailmapäev eesmärk on suurendada meie teadlikkust arengukoostööst ja globaalprobleemidest ning tänavu on rõhk kliimamuutustel.

Kui eile oli põhiprogramm Tallinnas Solarise keskuse Apollo raamatupoes, siis täna toimub kogupereüritus Vabaduse väljakul.

Maailmapäeva raames tutvustavad oma tegevust erinevad organisatsioonid nii Eestist kui välismaalt, toimuvad töötoad ja vestlusringid, sõna võtavad arvamusliidrid ning arengukoostöö vallas tegutsevad eksperdid, suurel laval kõlab maailmamuusika ning linastub filmiprogramm.

Igal aastal on Maailmapäeval fookusesse võetud üks läbiv teema. Varasematel aastatel on tutvustatud näiteks ÜRO aastatuhande arengueesmärke ja Eesti arengukoostöö sihtriike. Möödunud aasta Maailmapäeva teemaks oli maailmaharidus.

Esimene Maailmapäev korraldati MTÜ Arengukoostöö Ümarlaud initsiatiivil 2005. aastal ning nüüdseks on sellest saanud iga-aastane traditsiooniline üritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles