Fotod ja video: narkoärikale mõisteti kümneaastane vanglakaristus

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Harju maakohtus kohtuistung 52-aastase Sergei Henningu üle. Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Henningule süüdistuse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus omandamises ja valdamises. Mehele mõisteti üheksa-aastane vanglakaristus, millele liideti varasem kandmata karistus.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid Sergei kahtlustatavana kinni mullu 25. juunil Tallinnas Lastekodu tänaval ja leidsid tema rahakoti vahelt kilekoti viie grammi pulbrilise ainega, mis osutus fentanüüliks.

Leitud ainest oleks piisanud narkojoobe tekitamiseks ligi 2800 inimesele. Mehe väitel sai ta fentanüüli Lasnamäel asuvast peidikust, kuid ta keeldus kohtus avaldamast, kes aine sinna pani.

Sergeid on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, viimati narkokuriteo eest nelja aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega. 

Kohus tunnistas Sergei Henningu süüdi suure koguse narkoaine ebaseaduslikus omandamises ja valdamises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega, millele liideti juurde tema varasem kandmata karistus üks aasta, kaks kuud ja 18 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles