Galerii: Maakri tänaval lammutatakse muinsuskaitse all olevat maja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maakri tänaval asuv muinsuskaitse all olev Elfriede Lenderi Eragümnaasiumi hoone, milles tegutses kool 1935. aastani, on tänaseks mitu korda tuleohvriks olnud. Nüüd on otsustanud hoone omanik selle lammutada, kuna maja on muutunud varisemisohtlikuks.

SRV Kinnisvara juhatuse liige Priit Sauk ütles Postimehele, et lähitulevikus krundil peale peagi lõppevate lammutustööde midagi näha ei saa. «Alale on detailplaneering koostamata ning lähiajal ei näe ka võimalust selle valmimise osas.»

Tallinna linn näeb ette kogu Maakri kvartalile terviklahenduse valmimist, et hoida ära läbimõtlemata planeeringud ning säilitada muuhulgas merelt vaadeldav Tallinna siluett.

«Igal krundi omanikul on oma maatüki osas väga suured ootused, seetõttu on kokkulepped ühtse detailplaneeringu koostamiseks rasked sündima,» avaldas Sauk.

Mis puudutab lammutamisel ja ühtlasi muinsuskaitse all asuvat hoonet krundil Maakri 28, siis Tallinna kultuuriväärtuste ameti nõudel peab Maakri 28 ja 30 kruntide arendamisega tegelev ettevõtja kunagise Lenderi gümnaasiumi hoovipoolse hoone täies mahus taastama.

«Sellisena, mitu korda põlenud ja tänaseks varisemisohtlikuks muutunud maja, pole võimalik taastada. Muinsuskaitse all olnud maja on meil siiski kohustus täies mahus tulevikus uuesti ülesehitada,» ütles Sauk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles