Lugeja küsib: kas autod võivad kergliiklusteel parkida?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Ameerika tänaval jätavad kõnniteele pargitud autod jalakäijatele vaid kitsa läbipääsu.
Suur-Ameerika tänaval jätavad kõnniteele pargitud autod jalakäijatele vaid kitsa läbipääsu. Foto: Tallinncity.ee lugeja

«Miks on Suur-Ameerika tänava kergliiklusteele rahandusministeeriumi hoone kõrval autod pargitud? Kas niisugune parkimisviis on seaduslik?» küsib Tallinncity lugeja.


Vastab Tallinna munitsipaalpolitsei pressiesindaja Meeli Hunt:

Mupo patrull käis Suur-Ameerika tänaval olukorraga operatiivselt tutvumas. Hoone seina ääres toimuvat reguleerib liikluskorraldusvahend, mis keelab seal parkimise, välja arvatud omaniku loal. Seega on hoone seina äärde pargitud autod põhimõtteliselt käitunud õigesti. Seda eeldusel, et neil on omaniku luba.

Küll aga on fotol vasakul olevad autod parkinud valesti (kõnniteele). Olukorra teeb keeruliseks maha sadanud ning koristamata lumekate, mis ei võimalda visuaalselt tuvastada parkimist reguleerivat märgistust asfaldil ega kõnnitee täpset asukohta.

Kuna Suur-Ameerika objekt on mupo inspektoritele tuttav ning meile on teada sealne parkimismärgistus ja parkimiskorralduse skeem , siis võime öelda, et hoone seina äärde pargitud sõidukid on pargitud vastavalt regulatsioonile ning seal rikkumist ei ole.

Vasakul olevad autod pargivad aga kõnniteel ning tegemist on rikkumisega. Kahjuks ei võimalda koristamata lumekate rikkumist vettpidavalt tõestada. Olukorra kirjeldus on edastatud mupo kesklinna tugipunkti inspektoritele, Nemad selgitavad välja rahandusministeeriumi kinnistu koristustegevuse eest vastutava haldusfirma, kelle ülesandeks on tagada kinnistu heakord, sealhulgas lumekoristus.
Seega ei ole mupol antud situatsioonis kahjuks võimalik autoomanikke trahvida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles