Klandorf ei kavatse Nimeta Baari omanikelt vabandust paluda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Martin Ilustrumm

Abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et ei kavatse vabandust paluda möödunud nädalal raadios Nimeta Baari ja baari Shooters kohta öeldud sõnade eest, sest oma hinnangul pole ta ühtegi inimest solvanud.


«Olen endiselt seda meelt et see olukord (ööelu Suur-Karja tänaval – toim) on väljakannatamatu. Ja mitte ainult seal ümbruses elavatele inimestele, vaid kogu Tallinna linnale,» ütles Klandorf.

«Mis puutub küsimusse, kas ma kavatsen kellegi ees vabandada, siis ma arvan, et ma ühtegi inimest isiklikult ei solvanud. See, et ma seda asja (Inglismaalt sisse toodud) läbukultuuriks nimetan, siis aastatel 1996-2005 ma viibisin Inglismaal kokku 15 korda, iga kord kaks nädalat kuni kuu aega. Ja ma võin öelda, mis seal teatud linnades toimub,» ütles Klandorf.

Tallinncity.ee kirjutas eile, et Nimeta Baari omanikfirmat Nimeta Management OÜ esindav vandeadvokaat Merle Järvala soovib, et Tallinna linnavalitsus esitaks avaliku vabanduse abilinnapea Kalle Klandorfi väljaütlemiste eest möödunud nädalal raadio Kukus. Klandorf ütles intervjuus raadiojaamale, et Nimeta Baar, selle omanikud ja juhtkond levitavad sissetoodud lagakultuuri, mis pole Eestile omane.

«Äärmiselt taunitav on aga asjaolu, et abilinnapea esitas negatiivsed hinnangud, tuginedes Nimeta Baari omanike rahvusele, väites halvustavalt, et tegemist on baari omanike arendatava Inglismaalt pärit «läbukultuuriga». Nimeta Managament OÜ leiab, et abilinnapea on rikkunud head haldustava ja Eesti põhiseaduse põhimõtteid, mille järgi ei tohi kedagi diskrimineerida tulenevalt tema rahvusest või ühiskondlikust positsioonist,» seisab advokaadilt linnavalitsusele saadetud kirjas.

Advokaat väitis ka, et ettevõtte seaduslikud esindajad on menetluses veel ära kuulamata. Klandorf lükkas täna selle info ümber. «Suur-Karja tänava elanikelt on alates 19. oktoobrist 2013 kuni 7. jaanuarini 2014 esitatud 13 kaebust nende baaride lahtiolekuaja kohta. Kui Nimeta Baari esindaja väitis, et baari esindajaid pole välja kutsutud ja nendega pole räägitud ega mingeid ettepanekuid tehtud, siis minu andmetel 11. novembril, 28. novembril ja 3. detsembril 2013 esitas Nimeta Management OÜ Kesklinna valitsusele oma seisukohad. Järelikult nende käest küsiti neid seisukohti,» lausus Klandorf. Ta lisas, et 21. novembril kutsuti ka baari Shooters esindaja Kesklinna valitsusse, kus ta sai samuti oma seisukohti esitada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles