Ühissõidukijuhtide palk tõuseb nii sel kui järgmisel aastal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühissõidukid.
Tallinna ühissõidukid. Foto: Peeter Langovits

Transpordi Ametiühing kirjutas reedel alla värske kollektiivlepingu Tallinna Linnatranspordi AS-iga (TLT) aastateks 2014-2015, millega tõusevad Tallinna bussi-, trolli- ja trammijuhtide palgad kuue protsendi võrra nii 2014. kui ka 2015. aasta algusest.


Transpordi Ametiühingu TLT osakonna peausaldusisik Alexander Martynenko rääkis, et keskmiselt kuueprotsendiline palgatõus ootab kahel aastal ees mitte ainult ühissõidukite juhte, vaid ka teisi ettevõtte töötajaid. Ta mainis, et kuna inimesed on erinevad, siis ei saa kõik töötajad alati kõigega rahul olla, kuid seekord saavutati hea kompromiss: «Peale palgatõusu näeb kollektiivleping ette ka muud sotsiaalseid garantiid nii puhkuste osas kui muudes valdkondades.»

«Töötajate kindlustunnet peaks parandama ka värskesse kollektiivlepingusse kirjutatud senisest tunduvalt täpsem ja selgem töö tasustamise kord,» sõnas Transpordi Ametiühingu aseesimees Jaan-Hendrik Toomel lisades, et tänu hästitoimivale dialoogile tööandja ja töötajate vahel möödusid läbirääkimised konstruktiivselt.

Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimehe Enno Tamme sõnul on pretsedenditu see, et kollektiivleping sõlmiti kaheks aastaks. «See tähendab suurt usaldust ja teineteisemõistmist poolte vahel, ilma milleta ei oleks saanud niisugust lepingut sõlmida,» ütles Tamm ning lisas, et ettevõtte töötajate palk tõusis keskmiselt kuus protsenti ka 2013. aastal, mis tähendab, et kolme aasta jooksul kokku kasvab töötajate töötasu 18 protsenti, mis on ikka päris suur tõus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles