Draamateatris saab vaadata Jarõna Ilo joonistuste näitust

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarõna Ilo
Jarõna Ilo Foto: Liis Treimann

Eesti Draamateatri jalutussaalides saab kuni 2. veebruarini vaadata kunstnik Jarõna Ilo joonistuste näitust. 

Ukraina juurtega Eesti kunstniku Jarõna Ilo tööde väljapanek draamateatris ulatub läbi kolme korruse, seetõttu on ekspositsioon eklektilisem varasematest galeriinäitusest, kus kõrvuti seatud joonistusega on kunstnik tihti lahti rääkinud pikemaid lugusid või teemasid. Samas on teatri jalutussaalidesse üles seatud näitus küllalt ülevaatlik.

Draamateatris on väljas valik Jarõna Ilo viimase kolme aasta söejoonistustest, mille juures on värvi lisamiseks kasutatud akrüüli, värvilisi pliiatseid, tušši. Kui muudel korrustel välja pandud tööd on varem näitustel väljas olnud Pärnus, Jõhvis või Tallinnas, siis Maalisaali ees eksponeeritud tsükli «Hetked» (2013) joonistused on publiku ees esmakordselt.

Kogu näitust hõlmavat leitmotiivi kunstnik välja ei too, ta ütleb, et on üles joonistanud nähtut ja kogetut. «Oma elus pendeldan ma pidevalt kolme-nelja verbaalse keele vahel ning joonistamist pean visuaalseks keeleks, milles end väljendan.»

Kiievis sündinud Jarõna Ilo (1955) omandas kunstihariduse sealses Tööstusgraafika Tehnikumis, Praha Filmiakadeemias ning Eesti Kunstiakadeemias (lõpetas 1981). Eesti Kunstnike Liidu liige aastast 1988. Õpetanud joonistamist EKAs, Vanalinna Hariduskolleegiumis, Euroülikoolis ja Austraalia Rahvuslikus Ülikoolis Canberras. Illustreerinud palju raamatuid. Aastail 1991–1997 tegutses ETVs lastesaadete autori ja läbiviijana. Praegu vabakutseline kunstnik ja haljastaja.

Kogusid, kus on tema teoseid: Eesti Kunstimuuseum, Tartu Mänguasjamuuseum, Sirdali Kommuun, Sinnessi kool, Oksendalli kool, Tonstandi kool (Norra), erakogud Eestis, Soomes, Norras, Prantsusmaal, Venemaal, Tšehhis, Austraalias, USAs.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles