Tallinn saab digitaalse operatiivinfo portaali

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest portaalist saab reaalajas infot Tallinnas tehtavate kaevetööde kohta.
Uuest portaalist saab reaalajas infot Tallinnas tehtavate kaevetööde kohta. Foto: Martin Ilustrumm

Kommunaalameti haldusesse luuakse digitaalne infosüsteem, mille eesmärk on Tallinna haldusterritooriumil toimuvate kaevetööde ja tänava ajutiste sulgemislubadega seotud taotluste vastuvõtmine, menetlemine ja järelevalve.


Samuti võimaldab uus portaal kõigi teekasutajate reaalajas informeerimist linna avalikus ruumis toimuvast, teatas Raepress.

«Loodavast infoportaalist saavad linnakodanikud reaalajas teavet teostatavate tööde, liikluskorralduse muudatuste ja ümbersõiduteede kohta, mis võimaldab teekonna kavandamisel optimeerida marsruuti ja hoiab kokku aega,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf. «Loodavas infoportaalis kajastuvad lisaks kaevetöödele ka spordi ja kogukondade ürituste korraldamisega kaasnevad operatiivsed liikluskorralduslikud muudatused.»

Linnavalitsuse korralduse eelnõu kohaselt nõustub Tallinna linn osalema EL struktuurivahendite meetme «Infoühiskonna edendamine» välisprojektis «Tallinna operatiivandmete kättesaadavuse tagamine». Projekti kogumaksus on 141 120 eurot ja seda rahastatakse sajaprotsendiliselt Euroopa Regionaalarengu Fondist. Infosüsteem peab olema realiseeritud ja testitud 31. jaanuariks 2014.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles