IRL: Tallinna ühistranspordi vale rahastamine ohustab reisijaid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid mõni aeg tagasi süttis Lasnamäel põlema 60. liini buss.
Vaid mõni aeg tagasi süttis Lasnamäel põlema 60. liini buss. Foto: Raivo Kangur

Tallinna linnavolikogu liikme Madis Kübara (IRL) sõnul on nüüd, pärast aasta möödumist tasuta ühistranspordi kehtestamisest, hakanud esinema tõsisemad probleemid, millest praegusel kursil jätkates ei pääse linlased ka tulevikus.

«Juhtum, kus Lasnamäel süttis ootamatult linnaliinibussi mootor, illustreerib Tallinna ühistranspordiveeremi katastroofilist olukorda,» nentis Kübar. «Kui jätkata tänast majandamist, ei ole võimalik seda olukorda ka parandada.»

«Õnneks on sarnaseid juhtumeid esinenud viimasel ajal võrdlemisi vähe,» ütles volinik. «Küll aga on selge, et kui linnavalitsus ei soostu astuma samme veeremi olukorra parandamiseks, ei jää see viimaseks.»

«Sajaprotsendilist doteerimist nautiv ühistranspordi pilet tingib teiste valdkondade alarahastuse. Kahjuks on «kasuta» ühistransport viinud Tallinna olukorda, kus linn ei suuda leida raha, tagamaks sõitjatele ohutuid busse,» ütles Kübar.

«Tallinna bussipark, mille keskmine vanus aastast aastasse kasvab, on võrreldes ülejäänud ühistranspordiga veel siiski heas seisus,» tõdes Kübar. «Uute soetatavate busside kõrval näeme keskmiselt rohkem kui 15 aastat vanu trolle ning tramme, millel vanust juba kolmandik sajandit.»

Kübara sõnul on äärmiselt oluline, et linnavalitsus selgitaks viivitamatult välja süttimise põhjused. Lisaks on reisijate turvakaalutlustel oluline, et tõhustataks kontrolli ühistranspordivahendite olukorra üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles