Täispikk video: Eesti Tantsuagentuuri suurejooneline sünnipäevakontsert

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

 Eesti Tantsuagentuur tähistas 12. jaanuaril suurejoonelise galakontserdiga oma 15.sünnipäeva. Postimees tegi galakontserdist ka otseülekande, mida saab siit järelvaadata.

Salme Kultuurikeskuses toimuval kontserdil olid esindatud kõik Eesti Tantsuagentuuri üksused, seda juhib Jüri Nael, kes on ka üks agentuuri asutajaliikmetest.

Galakontserdiga toõi Eesti Tantsuagentuur ühel õhtul kokku kõik oma erinevad tegevussuunad tantsukoolist kaasaegse tantsu lavastusteni. Lavale jõuavad katkendid Renate Valme, Ruslan Stepanovi, Teet Kase ja Elo Undi loomingust. Lisaks saab publik nautida tantsunumbreid E.T.A. Tantsukooli õpilastelt ning revüüteatri Starlight Cabaret ja tantsutrupi Twister ühist showprogrammi.

1998. aastal Kristjan Kurmi, Jaak Põldma, Alo Siiaku, Marge Ehrenbushi ja Jüri Naela poolt asutatud Eesti Tantsuagentuur ühendab endas täna nelja erinevat tegevussuunda. Tantsutuuri lavastused on suunatud kaasaegse tantsu publikule. E.T.A. Tantsukool pakub eelkutseõpet tantsuhuvilistele alates neljandast eluaastast. Festival «Koolitants» on Eesti suurim tantsufestival lastele ja noortele. Revüüteater Starlight Cabaret ja tantsutrupp Twister hoolitsevad nii kaasaegse kui ka klassikalise meelelahutuse eest.

Eesti Tantsuagentuuri eesmärgiks on tantsukunsti jätkusuutlikuse ning kvaliteedi tagamine Eestis, pakkudes kaasaegset ja professionaalset tantsuõpet, loome- ja esinemisvõimalusi tantsukunstnikele, tantsuõpetajatele ja tantsuga tegelevatele lastele ja noortele. Oluline osa ETA tegevustest on suunatud väljapoole pealinna, et pakkuda aktsiooni «Tantsutuur» raames kõrgetasemelise tantsukunsti vaatamise võimalusi väiksemates kohtades  ning esinemisvõimalusi lastele ja noortele Koolitantsu tegevuste raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles