Galerii: lahtiste uste päev Tallinna Balletikoolis

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Balletikooli tutvustaval üritusel sõnas kooli direktor Kaie Kõrb, et huvi balleti õppimise vastu on kasvanud ning mitmed balletikooli õpilased viimastel aastatel olnud väga edukad rahvusvahelistel konkurssidel.

«Kui üle-eelmisel aastal käis meie kooli sisseastumiskatsetel umbes 40 last, siis eelmisel aastal küündis see number juba 70ni,» lausus Kõrb. «Hea meel on samuti tõdeda seda, et nii eesti kui vene peredest on  väikseid balletihuvilisi enam-vähem võrdselt. Kindlasti on siin suur mõju ka rahvusvaheliselt palju tuntust kogunud Eesti balletitantsijatel Age Oksal ning Toomas Eduril. Nemad on paljude balletiõpilaste eeskujuks ning hea näide sellest, et  väiksest Eestist võivad sirguda balletimaailma superstaarid.»

Tallinna Balletikoolis saab õppida klassikalise balleti eriala ning avamisel on kaasaegse tantsu õppesuund. «Klassikalise balleti eriala võetakse õppima 10 – 11aastaseid poisse ja tüdrukuid peale 4. klassi lõpetamist. Põhihariduse omandamine toimub põhikooli riikliku õppekava alusel, eriala õpitakse aga balletikooli õppekava järgi. Tallinna Balletikooli vanemas astmes omandatakse balletitantsija kutse ja keskharidus,» selgitas Kõrb. Hetkel õpib koolis üle 100 õpilase ning koolil on õpilaskodu kesklinnas.

Tallinna Balletikool on asutatud 1946. aastal riikliku teatri Estonia juures tegutsenud balletistuudio baasil. Kooli nimi oli Eesti Riiklik Koreograafiline Kool ja esimeseks direktoriks Anna Ekston. Kool töötas aadressil Lai 11 ja Estonia teatri proovisaalides. Alates 1965. aastast asub kool Toompeal, Toom-Kooli 11 ning sellest ajast toimub koolis lisaks erialasele õppele ka põhi- ja keskhariduse andmine. 1992. aastast on kooli nimi Tallinna Balletikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles