LUGU KAHEST VERELIBLEST

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugu kahest vereliblest


See on üks ebatavaline muinasjutt. Eelkõige sellepärast, et tema tegelased on nii tibatillukesed. Need on punased ja valged verelibled. Aga ka mikroobid ja viirused. Ning vereliistakud, närvirakud, kontrollrakud ja paljud teised. Kõik need, keda palja silmaga nähagi pole, sest isegi ühesainsas verepiisas leidub miljoneid vereliblesid.



Meie lugu algab päeval, mil ühe väikese tüdruku Reelika parema õlavarre punases luuüdis sünnib punalible Ree. Kui Ree oleks sündinud tavalisel päeval, oleks temast saanud tavaline punalible. Aga tema sündis muinasjuttude päeval ning sai Muinasjutult kingituseks erilise võime kuulda, näha ja mõista sündmusi inimese kehas ja väljaspool kehagi. Oma teekonnal tüdruku veresoontes leiab Ree sõpru, aga kohtub ka ohtlike vaenlastega. Ta täidab kohustusi, aga avastab ka rõõme. Ta õpib, miks kardetakse endast erinevaid ja mida tähendavad mittemõistmine, kurbus ja üksindus. Kuid kõikide seikluste jooksul saab Ree teada selle kõige tähtsama. Selle, miks on temasuguse väikse verelible elus olulised sõprus, vaprus, truudus ja armastus.



autor PILVI ÜLLASTE


dramatiseerija ja lavastaja JAANIKA JUHANSON


kunstnik, videokunstnik, muusikaline kujundaja SANDER PÕLDSAAR


valguskunstnik MÄRT SELL (TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia)


liikumisjuht KARDO OJASSALU



mängivad SANDRA LANGE, MART MÜÜRISEPP, KADRI KALDA, KAISA SELDE, KATRI PEKRI, JEVGENI MOISSEJENKO, MIHKEL TIKERPALU



Esietendub 2. märtsil 2014 NUKU teatri ovaalsaalis.


Etendus kestab u 1,5h (ahes vaatuses)


Vanusele 7+



PILET 10€

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles