Vakra: Tallinna linnavolikogus toimub sisutu tsirkus

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Liis Treimann / Postimees

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna uus juht Rainer Vakra leiab, et ainuvõimu nautiv keskerakondlik linnavalitus on jõudnud tasemeni, kus mittevalijate muredele ja küsimustele vastatakse ainult küsija suu pihta lüües. «Mittevalijatega tuleb suhelda kui kodanikuga, mitte nagu sunnismaiste pärisorjadega,» ütles ta

«Näiteks 2014. aasta eelarve eelnõu kolmandal lugemisel tõsteti täiesti ootamatult hüppeliselt parkimistasusid, et leida raha linnapea ja abilinnapeade palkade tõusuks.  Või  meenutagem äkilist suvist bussiradade joonimist, mille eesmärk polnud halb, küll aga teostus,» meenutas Vakra. «Rääkimata kogu sellest tsirkusest, mis toimub igapäevaselt volikogus  – sisuline ja lugupidav koostöö opositsiooniga puudub täielikult,» nentis ta.

Valimised andsid Vakra hinnangul sotsidele selge signaali, et võimu vahetamiseks on vaja opositsioonierakondadel olla veelgi aktiivsem. «Kõigil tuleb aru saada, et kohvitamise asemel tuleb teha reaalset tööd põllul, kuulata inimesi ja rääkida valijatega. Ainult nii on võimalik võita valijate usaldus,» pani ta poliitikutele südamele.

«Meie Tallinna piirkond töötab selle nimel, et teha vigade parandus ja pärast 2017 aasta kohalikke valimisi korralikult tuulutada Vabaduse platsil asuvat linnavalitsust.  Lubasin erakonnakaaslastele sotsiaaldemokraatide Tallinna juhi valimistel, et suudame üheskoos nelja aastaga pealinnas võimule tulla. Valijatele luban, et lõpeb eestlaste ja venelaste vastandamine ning Tallinn saa kõigi linnaelanike huve arvestava linnajuhtimise,» lubas Vakra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles