Politsei jätab narkomaanid karistamata

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkomaanist mahajäänud süstal.
Narkomaanist mahajäänud süstal. Foto: Ants Liigus

Narkoväärtegude hulk on politseistatistikas vähenenud umbes neli korda, sest politseinike hinnangul on nendele väärteootsuste väljakirjutamine mõttetu.


Kui mullu esimese nelja kuuga registreeriti 803 narkootikumidega seotud väärtegu, siis tänavu samal perioodil oli neid vaid 209, selgus ülevaatest, mille politseiprefekt Elmar Vaher andis linnavolikogu liikmetele.

«Politsei on leidnud, et narkomaani karistamine ei ole iga kord mõistlik. Kui narkomaani on näiteks 20 korda väärteo korras karistatud , siis 21. kord ei anna tulemust,» nentis Vaher.

Ta lisas, et politsei ressursid on vähenenud ning ekspertiis, mis narkomaani karistamiseks maksumaksja raha eest tellida tuleb, on kallis. «Seetõttu me toome selle narkomaani tänavalt ära ja paigutame ta kainestusmajja, kus talle on tagatud meditsiiniline abi,» lausus prefekt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles