Snelli tiik ajab üle kallaste

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Snelli tiigi vesi on äravoolu ummistuse tõttu üle kallaste tõusnud ja tiigiäärse jalakäijate tee üle ujutanud.


Tiigi ääres kõndijad peavad liikuma mööda kitsast riba, mis on tee ühes servas kuivaks jäänud. Vesi on muutnud pehmeks ka teisele poole teed jääva muruplatsi ning sealtkaudu kulgenud jalakäijad ja jalgratturid on murukamarasse porised rajad tallanud.

Nunne tänava poolse tiigiosa kaldad on ilmselt kõrgemad ning seal üleujutust pole. Vesi tõuseb üle kallaste tiigi Paldiski maantee poolses osas. Seal ujub  jalutajate rõõmuks üks pardipere vee alla jäänud kõnniteel.

Jalgtee ja tiigi vahele jäävad laternapostid aga on üleujutuse tõttu viltu vajunud. Kesklinna valitsuse avalike suhete nõuniku Ivo Parbuse sõnul põhjustas postide viltuvajumise üleujutuse tõttu pehmeks muutunud maapind.

Ta lisas, et KH Energia-Konsult tegi valgustitele ekspertiisi ning selgus, et nende elektrivarustuse pärast pole vaja muret tunda. «Need on juba niimoodi ehitatud, et vesi neid kahjustada ei saaks. Kui üleujutuse probleem on lahendatud, siis vaatame, mida nendega teha ja kuidas need jälle paika sättida,» ütles Parbus.

Üleujutuse probleemiga pöördusid linnaosa ametnikud nõu ja abi saamiseks kommunaalameti poole. Nüüd oodatakse kommunaalameti soovitused ära ja siis võetakse puhastustöödega tegelevatelt firmadelt pakkumised. Parbuse sõnul kuulub linnaosavalitsuse tulevikuplaanide hulka kogu Snelli tiigi rekonstrueerimine, praegu polevat selle jaoks lihtsalt raha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles